Εξερευνώντας την Πάτρα

Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αμμώδεις παραλίες και αρχαία μνημεία και τοποθεσίες, είναι διακεκομμένη με υποτιμημένες πόλεις σε όλη την επικράτειά της. Σημαντική περίπτωση, η Πάτρα: Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Πελοποννήσου. Χάρη στο πανεπιστήμιό της, έχει ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών.

Εδώ είναι 13 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε στην Πάτρα για την επόμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα.


Το Μεσαιωνικό Κάστρο

Αν ψάχνετε για το τέλειο μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, κατευθυνθείτε κατευθείαν στο κάστρο της Πάτρας. Χτισμένο τον 6ο αι. μ.Χ. στην τοποθεσία της αρχαίας ακρόπολης, το κάστρο έχει μοναδική θέα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Προσβάσιμο από μια απότομη πτήση από βήματα στη νότια άκρη της παλιάς πόλης, η παλιά ακρόπολη βρίσκεται ψηλά και παρακολουθεί την πόλη.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Ανακαλύψτε τα μυκηναϊκά αντικείμενα που βρέθηκαν σε όλη την περιοχή στο τοπικό αρχαιολογικό μουσείο. Εμφανίζοντας την ιστορία της πόλης, το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα που κυμαίνονται από την προϊστορική εποχή μέχρι το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ανακατασκευασμένα ρωμαϊκά ψηφιδωτά από παλιά αρχοντικά, καθώς και εργαλεία, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα της εποχής.


Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο

Χάρη στη στρατηγική του θέση, η Πάτρα αποτέλεσε σημαντικό κέντρο κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων. Ως εκ τούτου, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που σήμερα σώζονται είναι το ρωμαϊκό ωδείο, το οποίο χτίστηκε το 160 μ.Χ. Στην παλιά πόλη, ο δακτύλιος υπέστη αρκετούς σεισμούς και εισβολές προτού υποβληθούν σε εργασίες αποκατάστασης τον 20ο αιώνα. Σήμερα το Ωδείο λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών

Ένα σημαντικό γεγονός στην πολιτιστική ζωή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ιδρύθηκε το 1986. Από τότε το φεστιβάλ έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Με επίκεντρο τη μουσική, το θέατρο, την ταινία, τις χορευτικές παραστάσεις και τις εικαστικές τέχνες, το φεστιβάλ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.


Η Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα

Αφιερωμένος στον προστάτη της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ανδρέα εγκαινιάστηκε το 1974. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ανδρέας, ένας από τους μαθητές του Ιησού, σταυρώθηκε στην Πάτρα, κοντά στο λιμάνι όπου στέκεται τώρα ο καθεδρικός ναός. Χτισμένη σε βυζαντινό στιλ, η εκκλησία έχει τον μεγαλύτερο θόλο της χώρας και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 άτομα.


Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο

Ακριβώς δίπλα στο ρωμαϊκό Ωδείο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο χτίστηκε τον 1ο αι. μ.Χ. Θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Το αμφιθέατρο έχει υποστεί εργασίες αποκατάστασης και χρησιμοποιείται επίσης ως πολυπολιτισμικός χώρος. Εξερευνήστε το και φανταστείτε να επιστρέφετε σε απλούστερους χρόνους, όταν παίζονταν αρχαία δράματα και μουσικές παραστάσεις κατά την εποχή που η πόλη βρισκόταν σε μεγάλη ανάπτυξη.


Ζωντανή Νυχτερινή Ζωή

Επειδή η πόλη φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια και ένα τεχνολογικό ίδρυμα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών που ζουν στην Πάτρα. Ως εκ τούτου, η πόλη είναι γεμάτη με μπαρ, lounge καφέ και εστιατόρια. Μετά το σούρουπο, οι δρόμοι ζωντανεύουν και η πόλη ξυπνά. Σίγουρα θα ζήσετε ζωντανές βραδιές και θα χορέψετε τη νύχτα σε ένα από τα πολλά στέκια της.


Το Καρναβάλι της Πάτρας

Με έντονη ιταλική επιρροή, το Καρναβάλι της Πάτρας είναι μια παράδοση 180 ετών που βλέπει πολλούς ανθρώπους να συρρέουν στην πόλη κάθε χρόνο για την περίσταση. Μαζί με πλωτήρες και παρελάσεις, το Καρναβάλι περιλαμβάνει καλλιτεχνικές παραστάσεις και, φυσικά, πολλή διασκέδαση. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι ντύνονται και ανταγωνίζονται σε διάφορα παιχνίδια ακόμη και σε διαγωνισμούς θεατρικών σκίτσων. Υπάρχει επίσης ένα Καρναβάλι για παιδιά όπου διεξάγονται εργαστήρια και δραστηριότητες, καθιστώντας το ένα διασκεδαστικό γεγονός για όλη την οικογένεια.


Τα Τουρκικά Λουτρά

Ένα από τα λίγα τουρκικά λουτρά στην Ευρώπη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, τα τουρκικά λουτρά ή το χαμάμ της Πάτρας ιδρύθηκαν αρχικά στη δεκαετία του 1400. Βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία του Παντοκράτορα και είναι ανοιχτά σε άντρες και γυναίκες.


Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Ένα άλλο θεαματικό μνημείο είναι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Στην πλατεία Γεωργίου, μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης, το θέατρο σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller και ολοκληρώθηκε το 1872. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα νεοκλασικά θέατρα της χώρας και φιλοξενεί σήμερα το Δημοτικό και Περιφερειακό θέατρο της Πάτρας.


Achaia Clauss

Δεδομένου ότι βρίσκεστε στην Πάτρα, αφιερώστε χρόνο για να επισκεφτείτε το οινοποιείο Achaia Clauss, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1861 από τον Gustav Clauss ενώ εξακολουθεί να παράγει κρασιά μέχρι σήμερα. Γνωστό σε όλη τη χώρα για τη Μαυροδάφνη, ένα κόκκινο επιδόρπιο κρασί, το οινοποιείο μπορεί να υπερηφανεύεται για την υπέροχη θέα και το όμορφο περιβάλλον.


Παραλία Καλόγρια

Δεδομένου ότι η Πάτρα είναι ένα σημαντικό λιμάνι που συνδέει την Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη με την Ελλάδα, διαθέτει μια μεγάλη ακτογραμμή, με πολλές παραλίες. Μια από τις καλύτερες είναι η παραλία Καλόγρια, 45χλμ. από την πόλη. Η παραλία είναι το αγαπημένο μέρος για τους ντόπιους, και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για windsurfers. Η περιοχή περιλαμβάνει εκβολές ποταμών που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για παρατήρηση πουλιών.


Το Τείχος των Δυμαίων

Πάρτε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα μικρότερο γνωστό αρχαίο μνημείο. Το Τείχος των Δυμαίων είναι μια μοναδική οχυρωμένη μυκηναϊκή ακρόπολη κοντά στην Πάτρα. Αποδείχθηκε ότι χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου και η αμυντική δομή χρησιμοποιήθηκε ακόμη και από τους Βενετούς.


Πηγή https://www.patrasevents.gr/